Хеликоптерите вклучени во гасење на пожарите ќе полнат гориво во близина на кризните точки каде што се гаси

од Vladimir Zorba

Армијата успеа да организира сите хеликоптери вклучени во гасењето на пожарите да полнат гориво во близина на кризните точки каде што се гаси – со тоа ќе се скрати времето помеѓу две дејствувања и ќе се зголеми количината на исфрлена вода, брзината и ефикасноста во операциите, соопшти министерката за одбрана Радмила Шекеринска.

Уште рано утрово, армиските хеликоптери веќе се активни во источниот регион.

Слични содржини