Ивановска: Општината Чаир не можеше да се справи со дивоградбата, затоа државата помогна

од Берта Китинска

Дивоградбите се наше секојдневие луѓето се желни за правда, факт е дека објекти како тој пред Мавровка се голем проблем во урбанизирањето на градовите, посочи претседателка на Антикорупциската комисија Билјана Ивановска, која гостуваше во вестите на Сител.

-Кога општината не може да се справи со проблемот, тогаш државата треба да помогне. Секоја општина има свои инспекциски служби овде е прашањето зошто по увидот на терен не се решил проблемот од општината Чаир. Во новата стратегија се залагаме овие служби да не бидат под политичко влијание, изјави Ивановска.

Слични содржини