Избрани имињата на трите женски лавчиња од ЗОО Скопје

од Берта Китинска

Од ЗОО Скопје информираат дека избрани се имињата на трите женски лавчиња.

-Изминатите денови добивме над 3000 предлози за имиња на трите женски лавчиња во кутиите оставени пред влезот на зоолошката градина, но и на Фејсбук страниците на Скопје ЗОО и Град Скопје. Ви благодариме што бевте креативни и што придонесовте заеднички да ги одбереме имињата за овие три мали убавици. Внимателно ги прочитавме сите предлози и најголем број од нив беа за Луна, Ана и Хана. Да ни се живи и здрави и да не радуваат уште многу години, информираат од ЗОО, Скопје.

Слични содржини