Како да добиете пастелни нијанси на велигденските јајца?

од Nikola Popovski
158 прегледи

Може да добиете нежни пастелни нијанси за бојадисување на јајцата со шлаг или пена за бричење. Но, постои уште една популарна техника, која е исто толку едноставна, а тоа е боење со прехранбена боја. Изберете ги боите по желба и украсете ја велигденската трпеза со најубавите јајца.

Состојки:

-јајца

-прехранбена боја

-оцет

Подготовка:

Сварете ги јајцата и изладете ги. Земете чаши и наполнете ги со топла вода, во секоја истурете неколку капки прехранбена боја и измешајте. Потоа во секоја чаша додадете 2 лажици оцет и измешајте. Додадете ги јајцата и оставете да отстојат додека не ја впијат бојата. Извадете ги на крпа и оставете ги да се исушат.

Слични содржини