Костадиновска – Стојчевска: Бугарија може потајно да посакува се, додека СДСМ е на власт тие ќе удрад во ѕид

од Берта Китинска

Бугарија може потајно да посакува се што поскаува, а дали тоа ќе се оставри досега покажавме во однос на тоа, какви беа барањата предходно и кои се брањата денес дека се додека СДСМ е на власт тие ќе удрад во ѕид, вели министерката за култура Бисера Костадиновска – Стојчевска во „Жешко политичко лето“, одговарајќи на прашањето во врска со тоа дали Бугарија потојно посакува нашите авторите да не творат за историјата.

Таа уште еднаш повтори дека Бугарија нема нови барања од Македонија кон патот за евроинтеграции.

Слични содржини