Ковачевски: СДСМ е кола којашто вози во Вашингтон и Брисел

од Stefanija Kuzmanovska

СДСМ е кола којашто вози во Вашингтон и Брисел, од друга страна кај ДПМНЕ што имате, имате кола направена од стиропор која што никој не би ја купил, изјави денеска премиерот и претседател на СДСМ, Димитар Ковачевски во одговор на новинарско прашање.

„Ако погледнете во годините наназад ние ветивме интеграција на државата во НАТО, испорачавме. Споредете го тоа со една кола која што ја гледате. Тоа е кола која што ве вози во Вашингтон каде што се депонирани потписите за членството во НАТО. Тоа е кола која што обезбеди почнување на преговорите со ЕУ, ве води во Брисел. Тоа е кола која што овозможи над 600 евра просечна плата во државата. Која овозможи 50 отсто зголемување на минималната пензија. 50 отсто зголемување на просечната пензија, намалување на невработеноста од 24 на 13 отсто и дополнително 2 отсто во текот на идната година. Највисоки капитални инвестиции во историјата на државата. Ние за две години, 2022 и 2023, ќе имаме една милијарда капитални инвестиции реализирани. Тоа е кола која што го реализира Коридорот 8 и впрочем тоа е кола која што вреди да се има. Од друга страна што имате, имате кола направена од стиропор која што никој не би ја купил“, рече Ковачевски.

Слични содржини