Лукаревска: Јавна тајна е дека се дава плата на рака

од Берта Китинска

Јавна тајна е дека има плата на рака или враќање на дел од плата, изјави денеска директорката на УЈП, Сања Лукаревска во врска со контролите од страна на УЈП во фирми од текстилната, кожарската и кондиторската индустрија, по пријава на Здруженито „Гласен текстилец“, како и по анонимни пријави од работници дека во компании се исплаќа дел од платата на рака, или пак се исплаќа плата до минимален износ, а потоа се бара дел да се врати назад.

–Во тек е поопсежна контрола на фирми што го опфаќа нивното петгодишно работење наназад, рече Лукаревска.

Слични содржини