Македонците можат да летуваат на уште едно море: Се отвораат границите на 1 јуни

од Nikola Popovski

Малта ќе започне овој месец постепено да ги ублажува ограничувањата воведени за да се спречи ширењето на Ковид-19, рече премиерот Роберт Абел во време кога земјата вакцинирала 42 проценти од населението против коронавирус, што е највисока стапка во Европската унија.

Властите одлучиле да ја отворат земјата за сите меѓународни патници веќе на 1 јуни 2021 година.

Пред да влезат во земјата, патниците мора да покажат доказ за вакцинација, а оние кои го немаат, мораат да достават негативен резултат од ПЦР-тест не постар од 72 часа, објави магазинот „TU“.

loading...

Слични содржини