Министерството за одбрана објави оглас за прием на 100 професионални војници

од Берта Китинска

Министерството за одбрана објави оглас за прием на нови 100 професионални војници. За служба во Армијата на Република Северна Македонија за работа на определено работно време со договор за вработување во времетраење од 4 години со можност за негово продолжување повеќе пати, но најмногу до навршување на 45 години возраст по избор согласно закон.

Што е потребно:

– минимум завршено средно образование;

– да не сте постари од 25 години од денот на завршување на огласот;

– да сте здрави и физички способни;

Плата: над 25.000,00 денари

Рок на пријавување: заклучно со 03.06.2021

Слични содржини