Мицкоски: Потребен е полициски час, само здрави луѓе може да ја покренат економијата

од Nikola Popovski

„Потребна е да се воведе ковид-комиисија по принцип на соседните држави“, изјави лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски за дневникот на ТВ Сител.

Тој смета дека таа комисијата не треба да биде партиска, туку составена од инфектолози и епидемиолози.

„Владата не доведе до 2 бездни и затоа смета дека сега во моментов потребен е полициски час. Само здрави луѓе може да ја покренат економијата“, истакна Мицкоски и додаде дека како држава не можеме да воведуваме кризна состојба, а да организираме избори во две општини.

Слични содржини