Немојте да ги лутите: Ова се петте најопасни хороскопски знаци

од Stefanija Kuzmanovska

Скорпијата е ориентирана кон борба и „преживување“ и секогаш е во потрага по потенцијални закани, а Ракот е склон кон „криминал од страст“. Иако вообичаено не е реална закана, понекогаш во нив се појавува бес без никаква најава

1. Скорпија
Колку сте изненадени кога ќе видите дека Скорпијата е на врвот на оваа листа? Не многу… со Скорпијата владеат планетите Марс (агресија) и Плутон (уништување).

Скорпијата природно доминира и сака игри на моќ, а во животот мора да има сè и секого во неговата околина под контрола. И приватно и професионално – Скорпиите копнеат по позиции на авторитет каде што можат да ја покажат својата моќ. Но, ако овие тенденции не се реализираат, тогаш чинијата се врти и понесигурните Скорпии можат да бидат доста опасни кога ќе почувствуваат дека нивната моќ или позиција на авторитет е загрозена.

Скорпијата е ориентирана кон борба и „преживување“ и секогаш е во потрага по потенцијални закани. Ако се чувствуваат загрозени, можат целосно да ја изгубат контролата и да ги нападнат луѓето што ги сметаат за опасни и да бидат неверојатно агресивни.

Никогаш нема да покажат дека се исплашени, повредени или навредени, туку ќе ја планира својата одмазда со години, доколку е потребно, која потоа ќе ја спроведат без никакво внимание на никого околу себе.

2. Овен
Следниот најопасен знак не е никој друг туку огнениот Овен со кој владее Марс. Како и со Скорпијата со која владее Марс, Овенот е полн со агресивен потенцијал.

За разлика од Скорпијата, Овенот е многу поотворен за неговата потенцијално опасна страна. Тие се отворено агресивни, нестабилни и обично физички силни и агилни.

Овните се темпераментни и „брзи на чкрапалото“. Тие се склони кон испади кога се заслепени од бес. Симболот на Овенот сепак се неговите рогови и не е невообичаено да се види како го напаѓа непријателот жестоко како диво животно. Не се плаши да дојде во конфликт со луѓе кои се поголеми или посилни од него. Тие се прилично бестрашни пред заканите.

Како деца, тие сакаат да се борат и да играат војна. Како што растат, насилните спортови стануваат дополнителен привлечен начин да се ослободиме од нивната агресија. Исто така, многу од нив се одлучуваат за воени кариери.

Иако Овенот е можеби физички најдоминантниот знак, тие се на второто место бидејќи не се пресметани како Скорпиите.

3. Бик
Некои можеби ќе се изненадат кога на оваа листа ќе го видат Бикот со кој владее Венера. Што ги прави толку опасни? Доколку сте виделе Бик кој е целосно бесен поради нешто, веднаш ќе го разберете неговото место на оваа листа.

Иако Биковите најчесто се сталожени и мирни, кога ќе се налутат заборавате на смиреноста. Тогаш е време Биковите да експлодираат. Нивното славно трпение е засенето од нивните познати напади на бес. За среќа, потребно е многу „провоцирање“ за овој знак да изгуби контрола.

Не би го очекувале тоа, но Биковите можат да бидат прилично сурови кога се лути. Кога ќе стигнат до таа точка, тие имаат тенденција да ги малтретираат луѓето околу нив.

Повеќето луѓе нема да ја видат оваа страна на Бикот, бидејќи обично владее нивната смирена и прибрана страна, но кога ги обзема бес, тие губат контакт со реалноста и имаат тенденција да им нанесат голема штета на луѓето околу нив.

4. Рак
Ракот е склон кон злосторства од страст. Иако обично е премногу емотивен за да биде вистинска закана, понекогаш во нив се појавува бес без никаква најава и тогаш се незапирливи.

Се разбира, Ракот нема основна желба или склоност кон насилство. Но, проблемите се јавуваат кога Ракот кој не е мирен и задоволен одеднаш ќе се најде соочен со деструктивни импулси кои доаѓаат од него.

Со такви силни негативни чувства, Раковите прво ќе се обидат да се смират, а ако се покаже дека не можат да ги контролираат своите насилни нагони, тогаш одеднаш може да се претворат во насилници.

Најчестиот начин за откривање на насилната страна на Ракот е да им се закануваат на своите најблиски. Раковите се многу заштитнички настроени кон своето семејство и најблиските и можат да бидат непредвидливи и експлозивни кога се чувствуваат изневерени или загрозени.

5. Лав
Последен на листата на првите пет најопасни знаци е никој друг туку блескавиот Лав со кој владее Сонцето.

Многу луѓе чувствуваат стравопочит кон Лавот, но малкумина сфаќаат колку понекогаш можат да бидат опасни. Не е во негов интерес да повреди некого, тие мислат дека се ‘возвишени’ над таквите несоодветни емоции затоа што секогаш се подобри од сите други во сопствениот ум – особено луѓето кои се впуштаат во ситни кавги.

Но, кога Лавот ќе почувствува дека нивната позиција е загрозена, ќе се потруди вашата позиција да биде подредена на нивната. Тие се експерти за играње со луѓе и знаат како да го искористат своето влијание за да останат на прво место.

Сакаат статус и да бидат доминантни, а секоја закана долго ја паметат и негодуваат, пишува Popular Astrology.

Лавовите не бегаат од конфликти, а кога ќе ги избркате во ќош (или ќе направите нешто поради што ќе се чувствуваат така), ќе излезе лутина од нив и ќе може да ве прегазат и да ве остават без никакво каење.

Слични содржини