,,Непостапувањето е соучество“…Започна маршот за женски права

од Берта Китинска

,,Непостапувањето е соучество“,,Насилството мора да се казни”, ,,Отпор”, ,,Не глумете жртви”, …беа дел од транспаренти со кој денеска започна маршот за женските права во Скопје под слоганот – „Државата што не постапува е држава што силува“, поттикнати од случајот Јавна соба.

Маршот почна од пред Министерството за внатрешни работи, а ќе заврши кај во Паркот Жена-борец.

loading...

Слични содржини