Нови мерки за влез во Велика Британија

од Stefanija Kuzmanovska

Британскиот премиер Борис Џонсон изјави денес дека неговата влада наскоро ќе побара тестови за ковид-19 за патници кои доаѓаат од прекуокеанските земји, со цел да се запре ширењето на вирусот.

„Ќе воведеме мерки за да се осигуриме дека луѓето кои доаѓаат во оваа земја ќе бидат тестирани и со тоа ќе се спречи повторниот увоз на вирусот“, рече Џонсон на прес-конференција.

Таквиот потег би значел следење на политиките на многу други земји.

Слични содржини