Одбиен предлогот Тајван да учествува на собранието на СЗО

од Stefanija Kuzmanovska

Обидот на Тајван да учествува на годишното собрание на Светската здравствена организација денеска беше одбиен, а Кина ги нарече напорите на Тајпеј да учествува „политичка манипулација“.

Водечкото светско здравствено тело одлучи да не го стави на дневен ред предлогот на 13 членки на СЗО, со кој се бара Тајван да се приклучи на собранието како набљудувач, објави „Ројтерс“.

Водечкото светско здравствено тело на Тајван бара да се приклучи на собранието како набљудувач, пренесува „Ројтерс“.

Слични содржини