Ова се најсрамежливите хороскопски знаци

од Stefanija Kuzmanovska

Водените и земјените хороскопски знаци се почесто срамежливи од огнените и воздушните. Тие се поинтровертни, потешко се отвораат и избегнуваат да покажуваат емоции.

Имаат тенденција прво да видат со кого имаат работа и дури потоа да се вклучат во отворена комуникација.

Астролозите ги издвојуваат четирите најсрамежливи знаци на Зодијакот.

РАК
Тие по природа се негуватели, затоа секогаш се обидуваат луѓето околу нив да се чувствуваат пријатно и згрижени. Овие нежни слушатели повеќе сакаат да се грижат за потребите на другите отколку да зборуваат за своите чувства.

Поради тоа, тие честопати испаѓаат срамежливи и затворени.

На овој воден знак му е потребно многу време и трпеливост пред да се почувствува доволно сигурен за да ги покаже своите емоции и вистинското лице.

СКОРПИЈА
Скорпиите честопати испаѓаат мистериозни, таинствени и тоа понекогаш изгледа малку застрашувачко. И покрај фактот дека нивниот изглед секогаш остава впечаток на моќ, тие всушност се срамежливи и тивки.

Скорпиите се чувствителни, па пред да дозволат некој да им пристапи, тие сакаат да направат проценка со цел да ја заштитат нивната ранливост.

ЈАРЕЦ
Тие се познати по тоа што се порезервирани и посериозни од другите знаци на Зодијакот. Поради тоа, тие често оставаат впечаток дека се срамежливи.

Но, не е дека Јарецот се плаши да каже што мисли и чувствува, тие едноставно немаат желба да зборуваат за она што сметаат дека не треба да се зборува.

РИБИ
Нежните Риби се длабоко чувствителни и поврзани со своите емоции. Тие се ранливи, па често ги набљудуваат луѓето од страна додека не ги запознаат.

Тие повеќе се потпираат на својата интуиција отколку на комуникацијата. Честопати може да биде тешко за нив да ги откријат своите чувства пред новите луѓе. И дури и ако одлучат да направат нешто такво, тоа го прават преку уметност – поезија, музика и сликарство.

Слични содржини