Овие намирници НЕ СЕ ДОБРИ за тироидната жлезда

од Stefanija Kuzmanovska

Треба навремено да мислиме на здравјето на тироидната жлезда и да сториме се што можеме за да ја зачуваме оваа важна жлезда со цел таа да може непречено да ги извршува своите функции.

Овие две намирници не се добри за тироидната жлезда. Еве зошто треба да ги избегнувате.

1. Пржена и преработена храна

Со оваа храна нема да внесете ништо добро во организмот, но ќе внесете многу повеќе натриум и лоши масти отколку што планиравте. Овие супстанции имаат негативен ефект врз целото тело, вклучувајќи ја и тироидната жлезда.

2. Глутен

Ова се однесува на луѓе на кои тешко го поднесуваат, а според истражувањето, голем број на пациенти со тироидни заболувања имаат и целијачна болест.

Слични содржини