Овие три хороскопски знаци се вистински „мајкини синови“

од Nikola Popovski

„Мајкин син“ е термин што го користиме за да означиме мажи кои се екстремно блиски со своите мајки или се премногу зависни од нив, до тој степен што многу малку можат да направат сами. Контекстот во кој се користи изразот може да го одреди точното значење.

Рак

Ракот е прв на листата. Овој воден знак е познат по својата емотивна природа и длабоко вкоренето чувство за семејство. Раковите често се многу блиски со своите мајки, бидејќи ги ценат семејните врски и безбедноста на домот. Тие се способни да поминуваат часови разговарајќи со своите мајки, барајќи совет и утеха. Оваа блискост може да направи некои Ракови да се чувствуваат малку разгалено, бидејќи се навикнати да добиваат постојана поддршка.

Лав

Втор на листата е Лавот. Како огнен знак, Лавовите се познати по својата страст, креативност и амбиција. Со оглед на нивниот кралски статус во хороскопот, Лавовите често уживаат во вниманието и љубовта што ја добиваат, особено во љубовта што ја добиваат од своите мајки. Лавовите имаат тенденција да живеат раскошно, а нивните мајки често попуштаат и им се препуштаат на нивните желби. Ова разгалување може да се види во нивните барања, бидејќи тие го очекуваат само најдоброто.

Риба

Последни на нашата листа се Рибите. Како воден знак, Рибите се познати по нивната емпатија, креативност и емотивност. Мислењето на нивните мајки често им е многу важно на Рибите и често бараат поддршка и совет од нив. Овој близок однос може да доведе до тоа Рибите да бидат малку разгалени, особено ако нивните мајки имаат тенденција да попуштат на нивните желби и потреби.

Слични содржини