Овој хороскопски знак не бара ЉУБОВ, туку своја КОПИЈА

од Stefanija Kuzmanovska

Во деновите сме кога транзитното Сонце се движи низ знакот на Стрелец, и тоа е убава можност да погледнеме назад како овој знак се согласува со другите.

Стрелецот е шармантен и разговорлив, но не и наметлив. Тој има дарба да воспостави комуникација со различни луѓе. За него може да се каже дека е толерантен и се вљубува во личност во која ја препознава менталната еднаквост.

Со други зборови, не го привлекува спротивното, туку напротив, тој ја бара својата копија.

Со Овенот – тие се среќни и безгрижни. Тие ретко се караат затоа што Стрелецот избегнува конфликти. Ова му дава илузија на Овенот дека тој е тој што го води главниот збор, што дополнително го стимулира. Тие често ги менуваат работните места и местата на живеење.

Со Бикот – бидејќи Стрелецот не е тип што треба да се наметне, врската со Бикот може да успее. Без оглед на лекомисленоста и очигледна површност на Стрелецот, Бикот ќе ја доживее оваа врска како вистинско освежување.

Со Близнаците – тие уживаат во заеднички интереси. Од една страна, Близнаците бараат многу информации, но не навлегуваат во нив, а од друга страна, Стрелецот, во чија длабочина на мислата се Близнаците, носи многу придобивки. Тие ретко се венчаат.

Со Ракот – тие се обидуваат да се согласат и да најдат заеднички јазик, но тешко им е да го сторат тоа. Ова е многу ретка астролошка комбинација во партнерства, бидејќи сексуалната енергија меѓу нив е нула.

Со Лавот – тие совршено ги надминуваат сите можни искушенија, како што се љубомора и суета. Врската е полна со топлина, предводена од Лавот. Стрелецот е подготвен за соработка, така што лесно ќе ги исправи сите проблематични црти што може да му пречат на Лавот.

Со Девицата – ова е комбинација што ветува добро пријателство. Интересите не се спротивни, па затоа е добра основа за квалитетно дружење. Сепак, тие не се привлекуваат премногу еротски, особено ако се работи за типична Девица, закопчана до грлото. Тоа го одбива и „оладува“ Стрелецот.

Со Вагата – борец за правда, од една страна, и истражувач на длабочината на смислата на животот, од друга страна, ќе создаде врска што ќе зрачи со хармонија и спокојство далеку и широко. Нивниот трепет може да биде загрозен само во однос на домот, бидејќи, колку што топлината на домот е основа за сè во Вага, за Стрелецот, мирисот на далечина е вечен предизвик да лета далеку.

Со Шкорпијата – ова се некоординирани природи. Тие тешко можат да постигнат минимум договор или компромис за да преживеат. Тие го доживуваат светот околу нив поинаку. Сексуалната привлечност е солидна на почетокот, но, со текот на времето, и таа исчезнува. Двајцата ја напуштаат врската лути.

Со Стрелецот – тие живеат едноставно, без прекумерни товари и нурнувајќи во неважни проблеми. Тие изгледаат како двајца патници кои патуваат низ времето во потрага по дух и смисла. Добрата врска може да го загрози лошиот аспект на Јупитер.

Со Јарецот – едниот влече, другиот кочи. Стрелецот не може да остане долго на едно место, а Јарецот тешко се движи. Стрелецот е полуден од тврдоглавоста на Јарецот, што ја покажува по секоја цена. Ако Јупитер и Сатурн се лошо поставени едни со други, оваа врска ќе биде обележана со борба помеѓу два вредносни система во кои никој нема да победи.

Со Водолијата – два немирни духови. Тие се во состојба да поминат часови во дискусија што понекогаш нема смисла. Тие не се заинтересирани за ставовите на животната средина, се додека наоѓаат значење во нивната врска. Бидејќи тие не се врзани за куќата, таквиот однос обично пропаѓа, ако се оптеретени со обврски од потомството и домаќинството од самиот почеток.

Со Рибите – иако Јупитер е нивен заеднички владетел, во суштина, ова се две сосема различни природи. Додека Стрелецот е тој што граби за информации и знаење, Рибите романтично живеат во мистицизам и во соништа. Бидејќи Рибите можат да бидат пречувствителни, прекумерната директност на Стрелецот може да ја доведе оваа врска во пропаст, дури и пред таа да започне.

Слични содржини