Пановски: Ако докторите се разболат, не се евидентираат

од Nikola Popovski

Епидемиологот Никола Пановски во емисијата „Клик Плус“ на ТВ21, даде интересен коментар околу тоа доколку некој од докторите се разболи.

Тој соопшти дека доколку се случи некој доктор да се разболи, не влегува во евиденција.

„Според статистиката, 2019 година имавме 20 илјади случаи на грип, односно најмалку 60 до 70 илјади кои што дома го прележале. Ние докторите кога ќе се разболиме, никој не не евидентира, кога ќе се јавиме да кажеме дека сме се заразиле“, рече Пановски.

loading...

Слични содржини