По Коридород 10 ќе биде поставен систем за известување за состојбата на патот, најави Бочаврски

од Берта Китинска

Автопатот Кичево-Охрид започна да се проектира уште во времето на ВМРО, и тоа е пример кој ни кажува како не требал да започне овој проектот, вели министерот за транспорт и врски Благој Бочаврски во Топ Тема.

-Во самата проекција немаше ниту едена клучка-село каде ќе влезеш, туку патот те водеше од Кичево веднаш во Охрид во овој проект беа пронајдени повеќе геомеханички грешки. Сега се прави репроектирање на трасата со цел да се тргнат грешките кои се голем проблеми и кои беа накриво насаден на овој пат. На оваа делница имавме многу рушевини, поради многуте косини кои се обрушуваат, а тоа е недозволиво. На автопат се работи, но динамиката не е зголемена заради промените кои мора да се решат, изјави Бочаврски.

Бочаврски  најви дека по Коридород 10 ќе има нов систем со кој секој патник ќе има известување за за состојбата на патот и каде има исклучувања.

loading...

Слични содржини