Помеѓу 400.000 и 600.000 луѓе ја напуштиле Русија минатата година

од Vladimir Zorba

Помеѓу 400.000 и 600.000 луѓе ја напуштиле Русија во 2022 година, проценуваат експертите на руската платформа КонсољПро.

Истражувањето покажа дека 65 отсто од самовработените Руси се преселиле во Грузија, Турција и Ерменија.

Во Словачка отишле 9,6 отсто од анкетираните, а во Казахстан девет отсто, пренесува Комерсант.

Слични содржини