Повеќето европски граѓани го поддржуваат пристапувањето на Украина во ЕУ

од Stefanija Kuzmanovska

Значително мнозинство европски граѓани го поддржуваат пристапувањето на Украина во ЕУ, покажа истражувањето на јавното мислење на фондацијата „Бертелсман“.

Дури 66 отсто од анкетираните Европејци го поддржаа пристапувањето на Украина во Унијата.

Сепак, беше забележано дека поддршката опаѓа колку подолго трае војната, покажа истражувањето.

Слични содржини