Претпладнево загаденоста во центарот на Битола на алармантно високо ниво

од Stefanija Kuzmanovska
173 прегледи

Претпладнево има многу високо загадување во центарот на Битола, покажа мерната станица Битола 2. Многу високото загадување е со ПМ 2,5 честичките, а високо загадување има со ПМ 10 честичките.

Ова се податоци за состојбата во 10:00 часот.

Утрово многу високо загадување има во скопско Миладиновци, Тетово, Прилеп, Струмица и Берово.

Слични содржини