Првата дама во Дубаи на Павилјонот за жени ЕКСПО 2020 (ФОТО)

од Берта Китинска

Македонската прва дама Елизабета Ѓоргиевска оствари средба со Охуд Калфан Ал Руми, државна министерка за владин развој и иновации на Обединетите Арапски Емирати.

„Посветено инвестирање во развој, иновации, нови политики и пристапи на работа, ќе ни помогнат наместо да ја пречекаме, да ја креираме нашата иднина во денешниот глобализиран свет. Денеска во Дубаи имав одличен разговор со г-ѓа Охуд Калфан ал Руми. На средбата разговаравме и за врските помеѓу нашите општества кои се создаваат преку институционалната соработка, како и преку нашите сограѓани кои живеат и работат во Обединетите Арапски Емирати“ , пишува на Инстаграм на Ѓоргиевска.

Слични содржини