[РЕЦЕПТ] Пастрмка во рерна со зачини и лук

од Vladimir Zorba

Состојки:
5 филети од пастрмка
3 чешниња лук
2 страка магдонос, свеж
оригано
црн пипер
2 страка свеж кромид
сол
50 мл маслиново масло
1 лимон
2 лажици свеж сок од лимон1cc9eb8796026f2257d061733a31e02e

Подготовка:
Загрејте ја рерната на пониска температура – не повеќе од 180 степени. Подгответе една тава за печење и намачкајте ја.
Измешајте ги зачините, црниот пипер, сол, толчениот лук и добро промешајте. Одделно измешајте сок од лимон со подготвената смеса од зачини. Додадете и ситно сецкан свеж кромид. Извалкајте ја рибата во смесата. Посипете со црн пипер и уште сол по вкус, ако е потребно.
Печете околу 10 минути. Послужете со парчиња лимон.

Слични содржини