118
СОСТОЈКИ (за 2 лица)
● ендивија
● 8-10 млади компири
● мала шолја ореви
● 5-6 ротквици
● маслиново масло
● сол и бибер
● 2 лажици милерам
● оцет балсамико
● 100 гр дробено сирење
ПРИГОТВУВАЊЕ
Чекор 1: исечете ги на половинки или четвртинки компирите и варете ги во солена вода додека не омекнат.
Чекор 2: во меѓувреме, исечкајте ги ротквиците на тркалца, а ендивијата исечете ја на помали парчиња. Кога ќе се сварат компирите, ставете ги во сад за сервирање. Зачинете со сол и бибер и додадете милерам. Сите состојки промешајте ги внимателно.
Чекор 3: додадете ендвија, ротквици и сечкани ореви. Измешајте и сервирајте. На крај додадете дробено сирење, маслиново масло и оцет балсамико.