Санадер „шурува“ со Карамарко, видени се заедно во Шеретон

од Vladimir Zorba

Поранешниот премиер Иво Санадер, првиот ден по излегувањето од притворската единица во Реметинац каде помина три години, се сретнал со лидерот на ХДЗ Томислав Карамарко, а имал разговор и со Генералниот секретар на ХНС Сречко Ференчак.

download (1)
Двете средби се случиле во загребскиот хотел Шеретон, а и Ференчак и Карамарко велат дека со Санадер се сретнале случајно и дека од пристојност се поздравиле.

-„Вистина е дека господин Карамарко при влезот во Пијано барот во Шеретон случајно се сретна со Иво Санадет кој седеше на маса во друштво со адвокатот и секретарот на ХНС. Пристојно ги поздрави и продолжи понатаму по својот пар“, одговорија од ХДЗ.

Сречко Ференчак вели дека Санадер случајно го сретнал додека во хотелот седеше со својот адвокат и само го поздравил.

-„Го познавам човекот скоро 20 години. Мене родителите ме учеа дека тоа е пристојно.“, вели Ференчак.

Слични содржини