Северна Македонија-Денеска започнува менувањето на граничните табли

од desk4
 Со ратификацијата од страна на грчкиот парламент, и нотата до македонската страна дека е завршена ратификацијата започнува примената на новото име на државата-Северна Македонија.
Во тој контекст вече од денеска како прва позиција е менувањето на таблата на граничниот премин Богородица каде врз постојната табла ке биде зашрафена нова со новото име.
 

 ТАблата ќе биде поставена во текот на денешниот ден, нема прецизно време вледат владини избори, но тоа ке се случува една по една на сите гранични премини во овие неколку денови

Некои табли ќе бидат на англиски и македонски јазик други на тројазични со додавка на албанскиот јазик спрема Косово и Албанија или другите јазици во однос на граничниот премин.

 Овие табли ќе бидат времени, колку за исполнување и показ за добра воља  веднаш по ратификацијата  од  Грција, иако процесот ќе биде заокружен и кога ќе се известат ОНН дека спорот е решен и затворен од двете страни Грција и Македонија

Слични содржини