Шилегов: Според ДУП-от за фабриката Треска, претходната власт планирала 4 или 5 згради, наречени „наполитанки“

од Nikola Popovski

„Конкурси за изгледот се дел од разговорот. За што ќе разговаравме тогаш? Дебатата е дел со постапка“, вели Шилегов за „Само вистина“.

Според него, според актуелниот важечки ДУП за фабриката Треска во општина Центар, кој што е под мораториум, било замислено да има 4 или 5 згради.

„Тој ДУП беше донесен во 2008 година, кога на власт беше градоначалникот Тодоровиќ. Таму беа предвидени згради кои ние ги нарековме „наполитанки“, кои би биле нареднеи една позади друга, од Рузвелтова до крајот на Треска“, рече Шилегов.

Слични содржини