Шуто Оризари за две недели ќе има матичен лекар и гинеколог

од Берта Китинска

Министерот за здравство Венко Филипче очекува за две недели жителите на Шуто Оризари да добијат матичен лекар и матичен гинеколог.

– Во оваа недела или две што се пред нас ќе се заврши и постапката за закуп од страна на поликлиниката на таа ординација која е дел од Здравствениот дом – Скопје и верувам дека, практично, истовремено за граѓаните од тој дел на градот ќе имаат дефинитивно решено прашање – матичен лекар и матичен гинеколог, истакна Филипче

loading...

Слични содржини