Советот на јавни обвинители ќе избира заменик претседател

од Aleksandar Petrovski

Советот на јавни обвинители на Република Северна Македонија на денешната втора седница се очекува да донесе одлука за избор на свој заменик претседател, информираат од Советот.

На дневниот ред на седницата на Советот на јавни обвинители се и неколку други точки, меѓу кои и точката за донесување на одлука за објавување на оглас за избор на јавни обвинители во ВЈО Скопје.

Воедно, во следните недели Советот треба да донесе одлука за избор на петте нови јавни обвинители кој ќе бидат дел од Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција – Скопје.

loading...

Слични содржини