Србија достигна бројка од над три милиони вакцинирани

од Andreja Salpe

Вкупниот број на граѓани кои биле вакцинирани против коронавирус достигна бројка од 3.055.007, а бројот на граѓани кои ги примиле двете дози, односно кои биле повторно вакцинирани, до денес достигна точно бројка од 1.227.444 имунизирани граѓани.

Во Србија, вакцинацијата продолжи низ целата земја, а според последниот пресек, вакцинирани се вкупно 3.055.007 граѓани, а бројот на оние кои ги примиле обете дози на вакцината сега е точно 1.227.444.

Пред неколку дена во посета на Институтот за вирусологија и серуми во Торла, Претседателот Александар Вучиќ ја соопшти веста за бројката на вакцинирани во Србија.

„Во Србија надминавме три милиони дози вакцини, за 15 дена ќе имаме 1,8 милиони ревакцинирани“, рече Вучиќ.

loading...

Слични содржини