Србија: Повеќе од 5.000 нови случаи на ковид 19

од desk4

Според последните податоци, уште 5.255 новозаразени со коронавирус се регистрирани во Србија во последните 24 часа. Починаа 37 луѓе. Во моментов има 183 пациенти на респиратори.

Жртвите, следствено, се 2.551 жени и 643 мажи. Тоа значи дека во просек, годишно 850 жени пријавувале случаи на семејно насилство, додека мажи, 214.

Слични содржини