Актуелно
Почетна / Бизнис / Средба на Лукаревска со директорката на даночната администрација на Република Албанија: Албанија сака да воведе реформа како #МојДДВ

Средба на Лукаревска со директорката на даночната администрација на Република Албанија: Албанија сака да воведе реформа како #МојДДВ

Директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска денеска оствари средба со директорката на даночната администрација на Република Албанија, Делина Ибрахимај.

На средбата биле пренесени искуствата за проектот #MojДДВ.

Според Лукаревска, може да се заклучи дека Албанија  е сериозно заинтересирана за воведување на иста ваква реформа, па затоа нејзините албански колеги имаа можност одблиску да се запознаат со начинот на функционирање на МојДДВ и целиот оперативен систем.

Со ова, Лукаревска нагласува дека МојДДВ ги докажува добрите резултати во и надвор од нашата држава.

 

loading...