Судир на добра и темна енергија, не очекувааат нови промени до 10 декември

од Берта Китинска

Меркур влегува во Шкорпија и се ослободува од негативното влијание на Сатурн, така што комуникацијата ќе тече добро. Ќе има помалку недоразбирања, неискажани и одложувања во комуникацијата. Сега слободно можеме да го искажеме своето мислење, без двоумење и лаги. Темите за кои зборуваме се длабоки, продорни, како скорпија, во сржта на нештата.

Ова е време од годината кога навистина можеме да стигнеме до најдлабоките делови од нас и да разговараме за она за што не смеевме да зборуваме порано, нема повеќе табу-теми. Она за што Меркур во Шкорпија најмногу сака да зборува и да размислува се темите на животот и смртта, смислата на постоењето, како и сексуалноста. Вистинско време е да се започне психоанализа (не мислам само на класична, туку на сите методи на официјална и алтернативна психологија кои денес ги има во изобилство). И, исто така, ако некој е заинтересиран за езотеричната и мистична страна на постоењето, нема подобар период од овој.

Кога Меркур ќе влезе во знакот на Шкорпија, тој ќе биде пречекан од опозицијата со Уран, кој ќе трае десет дена до 20 ноември, што значи дека имаме генијални идеи, но сме пред нашето време, па затоа треба да почекаме до крајот на ноември за таква идеја. Ова спротивставување носи и тенки нерви и нервоза, електрификација, што во надворешниот свет може да се рефлектира во кратки кола, ненадејни дефекти, па затоа кој има неисправни инсталации, треба да внимава. Но, ова спротивставување ќе биде значително олеснето со среќните аспекти на Сонцето со Плутон, Јупитер и Сатурн, кои даваат силен авторитет, цврстина, трајност, стабилност. Нашите претпоставени повеќе нема да имаат проблеми и нема да имаат нереални барања.

Во понатамошното движење низ знакот на Шкорпија, Меркур повеќе нема да прави лоши аспекти, туку нас не чека среќниот аспект на секстилот на Меркур со Плутон, Јупитер и Сатурн, од 23 ноември до почетокот на декември. Ова ќе значи целосно смирување на умот и мислата, нашиот говор станува силен и влијателен и лесно можеме да го претставиме нашето гледиште за да бидеме целосно разбрани. Ова исто така значи добри деловни договори и договори, развој на деловна активност во позитивна насока и исто така одлични пишани проекти.

Движењето на Венера во деновите на ноември не е најсреќно. После спротивставувањето со Марс, каде би можело да има несогласувања и различни желби и очекувања во партнерството, но и други меѓучовечки односи, непопустливост и само сопствен поглед на нештата, Венера влегува во напнат аспект со Јупитер, Плутон и Сатурн, кој ќе трае сè додека Венера не влезе во знакот. Шкорпија на 21-ви ноември. И откако ќе влезе во знакот на нејзино протерување, Венера веднаш ќе биде пречекана од опозицијата со Уран, која ќе трае до почетокот на декември.

Сето ова значи дека нема среќни вести на полето на убовта, ако станува збор за нестабилна врска и врска што е пред раскинување или раскинување. Тука има многу празни ветувања и неостварени желби. Ова би можело да значи дефинитивен крај на ваквата разнишана врска и би било паметно да се стави крај и на тоа, бидејќи ако не оди, нема ни да се подобри под овие аспекти.

Тука Венус треба да се соочи со фактот дека ако другата страна не ја сака, тој нема ни да ја сака, ако ја остави партнерот нема да се врати, ако некоја врска не се претвори во loveубов, ниту пак, ако партнерот не сака сериозна врска или брак, тој навистина не го сака тоа. Бидејќи Плутон е во игра, ова се однесува на фатални, опсесивни љубови и врски, љубовни драми, солзи и плачење. По ова соочување, Венера ќе биде пречекана од опозицијата со Уран на влезот во Шкорпија, што значи ненадеен крај и прекин. Но, кога мажот ќе се повлече и ќе ја види поголемата слика, работите што не оделе подобро да се запрат отколку да трае агонијата. Затоа што трае долго, можеби и премногу долго.

Конфронтацијата дека некои работи завршија ќе ја засили енергијата на темната Месечина во Шкорпија, од 14 до 15 ноември. Ноќта на темната месечина е можност да се прекине физички и енергично со сите врски што не се добри за нас и кои ни носат повеќе тага и несреќа во животот отколку добри чувства. Бидејќи не мора да бидеме тука за да страдаме, тоа може да биде убаво и радосно во животот, но за да го постигнеме тоа, треба да најдеме сила, да се соочиме со болка и да извадиме работи од животот што не се за нас. Болката ќе помине, а нови можности чекаат зад аголот, тие треба само да направат простор и да им дадат шанса.

Со стабилни односи, нема да има такви фрактури, може да има некои проблеми на површината, некои кавги да се решат. Се вели дека по лошиот аспект на Венера со Сатурн врските што треба да преживеат стануваат уште посилни и постабилни. И тоа особено ќе се случи и периодот на среќни врски ќе започне на почетокот на декември, кога Венера во Шкорпија, откако длабоко размисли за сè, направи среќен аспект со романтичниот Нептун и со Плутон, Јупитер и Сатурн. Но, за тоа ќе разговараме во среќниот декември на Венера.

По неколкумесечно ретроградно движење, Марс конечно се движи директно на 15 ноември, така што ќе почувствуваме нов бран и наплив на енергија, ентузијазам и нови почетоци. Конечно, сè што стоеше, ќе започне, а пречките ќе бидат надминати, работите ќе почнат да се случуваат. Барем до средината на декември, кога повторно ќе влеземе на плоштадот Марс, со Плутон, Јупитер и Сатурн, кој ќе трае уште еден месец, до крајот на февруари, што ми се чини дека е благ крај.

loading...

Слични содржини