Светиниколските пензионери со трактори ќе ја блокираат клучката кон Куманово

од Vladimir Zorba

Пензионерите од Свети Николе денеска од 9 до 10 часот ќе излезат на протест, но и ќе ја блокираат клучката од излезот и влезот на градот кон Куманово.

За денешниот протест најавено е дека пензионерите на блокадa ќе излезат и со своите трактори, имајќи во предвид дека Овче Поле е втора по големина житница во земјава и каде населението егзистира од производство на жито, детелина, лозја, бостан и градинарски производи.

Слични содржини