Taчи: На Таравари и неговата партија им остана само Левица

од Берта Китинска

Таравари и неговата партија сега имаат три години да се консолидираат оти им остана само Левица. Сега ќе се отвораат поглавја а за тоа е важно да има стабилна Влада. Очекувам Алијанса полека да исчезнува од политичката сцена, а очекувам дека ДПА ќе се враќа, оти јас бев шеесеттиот пратеник пред еден месец, вели Утрински брифинг беше Мендух Тачи од ДПА.

Тачи вели дека ДПА и ДУИ докажаа дека не се инцидентни партии туку се стабилни.

-Влади што немаат проблеми бргу стануваат автократски. Не верувам дека во следните неколку месеци ќе се повлече Заев оти имаме многу тешки прашања пред нас. Верувам дека ако дојдеме до отворање поглавја ситуацијата ќе се релаксира, вели Тачи.

Слични содржини