И да немате тесто може да направите пица … и тоа каква

Често пати најголемата дилема на дамите е што да подготват за јадење. Понекогаш на целото семејство му се јадее пица, но ако нема тесто, тогаш мисијата излегува осудена. Па, да, но не. Еве го тајното оружје на прилично многуте домаќини, благодарение на што прават пица и без тесто!
Потребни производи:
1 мали лебчиња наречени босанки
500 грама мелено месо
350 грама конзервирана домати во сопствен сок
250 грама моцарела
врзок босилок
масло
Начин на приготвување:
Најдобро е да користите говедско мелено месо или мешавина од свинско и пилешко. Испржете ги едно 5-8 минути, додадете ги доматите и нека комбинацијата врие околу 15 минути, додека испари течноста. Пресечете франзелата на два дела по должина и отстранете го мекиот дел. Добиените два “дела” исушете во рерната за 2-3 минути. Моцарелата сечете ја на коцки, босилок ситно. Дистрибуирате го меленото месо на лебната основа, ставете и Моцарела посипете со босилок и гратинирајте пицата за 5 минути.