Трајанов: Во владата има се уште надеж дека преговорите ќе се случат до крајот на годинава

од Берта Китинска

Рамката за преговори не е тема на разговор на денешните заклучоци на ЕУ тоа значи дека и понатаму не е отстрането ветото првиот чекор е направен прифатени се барањата на Бугарија, но рамката за преговори е сосема друг процес од тоа денес што беше соопштено. Според моите информации во владата има се уште надеж дека преговорите ќе се случат до крајот на оваа година, вели Павле Трајанов во емисијата „Само Вистина“.

Тој вели дека сега имаме проблеми со реториката која ја користи Бугарија и дека  тие прават штета на она што се градело 30 години, велејќи дека ќе треба да поминат многу години за да се среди се.

Слични содржини