Трамп: Медиумите што емитуваат лажни вести сакаат судир со Русија

од desk4

  Претседателот на САД Доналд Трамп тврди дека „медиумите што емитуваат лажни вести толку многу сакаат да видат конфронтација со Русија, дури и конфронтација која би можела да доведе до војна“.

Трамп напиша на Твитер: „Тие навиваат толку невнимателно, многумина и го мразат фактот дека јас веројатно ќе имам добри односи со Путин“.

– Нам ни оди многу подобро отколку на која било друга земја, напиша Трамп.

Објавата е најнов обид на Трамп да се одбрани од критика по самитот со рускиот претседател Владимир Путин одржан во Финска.
Трамп рече дека состанок со Путин ќе резултира со подобри американско – руски врски.

Слични содржини