ТВ 24: Поради манипулации со АКМИС, судијка пред можно разрешување

од Vladimir Zorba

Судскиот совет во среда ќе одлучува за можно разрешување на судијка поради манипулации со делењето на предмети. На дневен ред за работа има точка со која е предвидено да се утврди одговорноста на судија, без да се соопштат повеќе детали. Според извори на ТВ 24 се работи за поранешна в.д претседателка на Кривичниот суд во Скопје за која ќе се оценува дали нестручно и несовесно работела кога подготвувала распоред на судии и одлучувала кој колега што ќе суди.

Неофицијално постои сомнеж за местенки со распоредот на судии кои не работеле под нејзин диктат. Официјално од Судскиот совет не се открива ништо.

loading...

Слични содржини