Тврдокорниот бигор отстранете го со грепфрут и сол

Не може да биде поедноставно: преполовете го грејпфрутот, на него ставете сол и започнете да ги триете површините кои се зафатени со бигор.

Имено, кога киселината од овошјето и солта ќе се спојат, таа комбинација го омекнува бигорот и полесно е за отстанување. Овој трик особено е корисен на чешмите, пренсува Daily Mail.

Освен тоа, се работи за природен рецепт кој не содржи опасни и штетни хемикалии како кај купечките сретства против бигор кои знаат да бидат многу јаки што можат да влијаат врз вашите очи, раце, а штетната пареа дури и ја дишете.

Слични содржини