Украинката Марта Костјук беше исвиркана затоа што не се ракуваше со белоруската противничка

од desk4

Украинката Марта Костјук беше исвиркана од тенискиот терен на Отвореното првенство на Франција, откако одби да се ракува со својата белоруска противничка по поразот во првото коло.

Костјук, која беше една од најискрените украински играчи за одговорот на спортот на руската инвазија, избегнуваше дури и контакт со очите со Арина Сабаленка по натпреварот.

Таа отиде директно за да го поздрави судијата на столот додека Сабаленка одеше кон мрежата како да очекува некаква размена.

Толпата на Ролан Гарос ја свиркаше додека таа се упатуваше кон соблекувалните.

Костјук не подаде рака со ниту еден противник од Русија или Белорусија откако нејзината земја беше нападната од Русија, со помош на Белорусија, минатата година.

Слични содржини