Уште еден силен потрес: Нов земјотрес ја погоди Хрватска, епицентарот во Сисак

Граѓаните на Хрватска јавуваат дека потрес почуствувале во Загреб.

Уште еден посилен потрес се почувствувал во централна Хрватска околу 13:45. Според првичните информации потресот бил околу 3,4 степени во Рихтер со епицентар во близина на Сисак.

Граѓаните своето искуство од овој потрес го напишаа и на страната на EMSC. Коментираа дека овој потрес траел нешто подолго од вообичаено.

– Како да скокна зградата

– Се стресе цела куќа, се дел од коментарите.

loading...

Слични содржини