Велешкиот театар со претставата „Синиот портокал“ гостува во Софија

од Vladimir Zorba

Велешкиот театар „Јордан Х.К Џинот“ со претставата „Синиот портокал“  по повод Меѓународниот ден на театарот ќе гостува во Културно-информативниот центар на Република Македонија во Софија. Претставата ќе биде одиграна на 29 март (четврток) од 18:30 часот. Режисер на претставата е Александар Ивановски, драматург – Kатерина Момева, сценографија – Филип Коруновски, автор на музика – Сашко Костов, со учество на Самоил Стојановски, Фаик Мефаилоски и Жарко Спасовски.

Драмата се справува со силни политички теми и бирократските лавиринти во однос на прашањето на дискриминација.

Слични содржини