(ВИДЕО) Акција на раскрсницата кај СЈО-уште девет дена за условите на Шарена револуција

од Vladimir Zorba

Активисти на Шарената револуција во пред 19 часот на раскрницата кај СЈО нацртаа круг и деветка во него, која симболизира уште колку дена има до исполнување на барањата. Беше испишан и датумот 18 јуни, кога е последниот рок Уставниот суд да се изјасни за уставноста на СЈО и да бидат ослободени сите демонстранти кои учествуваат во протестите.

По овој рок, доколку не се исполнат условите, од Шарена револуција велат дека повеќе ништо нема да биде исто.

Слични содржини