Во ЕП започна расправата за Резолуцијата за проширување

од Stefanija Kuzmanovska

На пленарна седница во Стразбур, Европскиот парламент (ЕП) ја отвори расправата за Резолуцијата за проширување, чиј автор е хрватскиот пратеник Тонино Пицула.

Резолуцијата за проширување денеска треба да биде предмет на гласање на пленарната седница на Европскиот парламент.

Слични содржини