Во колачиња на „Милка“ во Албанија откриени парчиња метал

од Milan1

Не консумирајте колачиња „Milka XL“ со рок на траење до 20.07.2024 година, бидејќи содржат парчиња метал, ги алармира купувачите од Албанија порталот „RASFF“, кој разменува информации во реално време веднаш штом ќе открие ризик во синџирот на исхрана.

Овој алармен систем ја извести Агенцијата за контрола на храна (АКУ) дека по направените анализи на колачињата „Милка“, поконкретно името на производот е „MILKA XL Cookies“ со рок на употреба 20.07.2024 година и со баркод подолу означено: 7 622300 786687, констатирано е присуство на метални фрагменти.

Слични содржини