Во Врање вчера беа вакцинирани 200 македонски медиумски работници

Вчера во Спортската сала во Врање беа вакцинирани околу 200 медиумски работници од Република Северна Македонија. Медиумските работници ја добија првата доза на Синофарм или Фајзер по свој избор.

Директорката на Здравствениот дом во Врање, д-р jиjана Антиќ, истакна дека е голема чест да се вакцинираат 200 новинари од Република Северна Македонија.

„Вакцинацијата на новинари од Република Северна Македонија е порака на солидарност, важно е сите во регионот да бидат подобри, а нам во Здравствениот дом во Врање ни е чест да ни е доверена вакцинација на нашите соседи! Исто така, би сакал да им се заблагодарам на сите наши граѓани кои се наоѓаат во овој многу важен момент за нашата земја кога го задаваме последниот удар во борбата против коронавирусот, кој, ве потсетувам, трае повеќе од една година, а во исто време јас сакаат да нагласат дека само ние ќе се вакцинираме и само ние во Србија ќе се вратиме во нормален живот“, истакна Антиќ.

loading...

Слични содржини