Актуелно
Почетна / Македонија / Вулин: Да се сликаш со знаме на УЧК и да кажеш дека е неважна иконографија е исто како да се сликаш со знамето на НДХ и да кажеш дека е ретро моден стил

Вулин: Да се сликаш со знаме на УЧК и да кажеш дека е неважна иконографија е исто како да се сликаш со знамето на НДХ и да кажеш дека е ретро моден стил

Српскиот министер за одбрана, Александар Вулин, изјавил денеска дека сликањето под симболите на ОВК, како што направила министерката за одбрана Радмила Шекеринска, не е помалку лицемерно од некој што се фотографира под знамето на Исламската држава и зборува за религиска толеранција.

„Фотографирањето под знамето на таканаречената ОВК и кажувањето дека е неважна иконографија е исто како фотографирање под знамето на Независната држава Хрватска и да се каже дека тоа е ретро моден тренд“, ркол Вулин.

Вулин вели дека „позирањето под симболите на терористите кои се неоспорно виновни за убиството на стотици цивили, жени и деца и велејќи дека на граѓаните им се служи на овој начин не е помалку лицемерно отколку фотографирањето под знамето на Исламската држава и зборувањето за верска толеранција“.

Вулин вели дека „поставувањето под симболите на терористите кои се неоспорно виновни за убиството на стотици цивили, жени и деца и велејќи дека на граѓаните им се служи на овој начин не е помалку лицемерно отколку фотографирањето под знамето на Исламската држава и зборувањето за верска толеранција“.

„Ако поминувањето на времето е доволна оправданост да се заборави сè и дека знамињата под кои се извршени злосторствата веќе не се важни, тогаш прашувам зошто министерката Шекеринска не би сликала под свастика и објаснува дека поминале 75 години од вооружениот конфликт и сега е време за добро управување, рече министерот Вулин, и се наведува во огласот.

„Ако проаѓањето на времето е доволна оправданост да се заборави сè и дека знамињата под кои се извршени злосторствата веќе не се важни, тогаш прашувам зошто министерката Шекеринска не би се сликала под свастика, објаснувајќи дека поминале 75 години од војната и дека сега е време за добро управување“, изјавил министерот Вулин.

loading...